Werkwijze

Wie het anders wil, moet het anders doen

We gaan samen op zoek naar de beste manier om u, uw gezin of u instelling te ondersteunen. Dat betekent samen kijken naar concrete veranderingen die gewenst zijn, het aanleren van vaardigheden en het ontwikkelen van een multiculturele identiteit. Samenwerken doen we met iedereen, dus ook met:leerplichtambtenaar, hulpverleners, Bureau Jeugdzorg, Raad voor de Kinderbescherming, politie, gemeentes, ziekenhuizen, huisartsen en scholen.

Een traject kan op verschillende manieren verlopen. Er wordt gestart met een eerste kennismaking, gevolgd door het formuleren van een gezamenlijk doel. We streven ernaar eerst een goed beeld te krijgen van u als persoon of instelling, van uw problemen en uw vragen.  Dit wordt gevolg door een voorstel voor verandering en begeleiding. Het traject dat volgt is er altijd op gericht om u op eigen kracht verder te laten ontwikkelen.

Er wordt altijd gestreefd om inzicht en handelen met elkaar te verbinden. Hier hoort het oefenen van nieuwe vaardigheden bij!

Het is belangrijk om je in een gesprek op je gemak te voelen. Wij zijn gebonden aan wetten en regels rondom privacy en klachtregeling.